ontwerp & realisatie: VCBO Raalte.

Koningsloop 2024

Is je conditie nog een beetje op peil? Ga de uitdaging aan en doe mee aan de 8e editie van de Koningsloop op vrijdagavond 26 april 2024! Wie weet word je gekroond tot de snelste man of vrouw van Wijhe! Ook als je van een rustiger tempo houdt is het erg leuk om mee te doen. Genieten van de sfeer, de aanmoedigingen van het publiek, de muziek, en natuurlijk van de mooie route door Wijhe.
De routes zijn ongewijzigd, met de start en finish in het hart van de Langstraat. Met dit jaar ook weer de 10 kilometer en de bedrijvenloop!

Inschrijving
De inschrijving is inmiddels geopend. Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar kunnen zich inschrijven voor de 5 en 10 kilometer. De 5 en 10 kilometer bestaan elk uit 1 ronde door de prachtige omgeving van Wijhe. De afstanden zijn in 2019 gecertificeerd door de KNAU en dus exact.
Voor de jongere kinderen zijn er drie leeftijdscategorieën. Zij lopen 600, 1200 of 1800 meter door het centrum van het dorp.

Deelnemers kunnen zich hier inschrijven. Inschrijven is alleen online mogelijk, tot een half uur voor de start van je afstand. Deelname aan de jeugdlopen is gratis. Voor de 5 en 10 kilometer bedraagt het inschrijfgeld 8,00 euro. De startnummers kunnen op de wedstrijddag vanaf 17.00 uur worden opgehaald bij ´t Langhuus, Langstraat 29, in Wijhe.

Bedrijvenloop
De bedrijvenloop staat ook dit jaar weer op het programma. Er kan worden ingeschreven voor de 5 km. Bedrijven uit Wijhe en omgeving kunnen een of meer teams inschrijven voor de onderlinge competitie. Teams mogen bestaan uit 3 tot 5 personen, waarbij de tijd van de drie snelste lopers telt voor de einduitslag. Voor teams die bestaan uit alleen dames zal een tijdcompensatie worden toegepast. Bedrijven die interesse hebben kunnen een mail sturen naar de organisatie. Zij ontvangen dan verdere informatie.

Programma
Om 17.45 uur, voorafgaand aan de wedstrijden voor de jeugd, wordt in het startvak een warming-up verzorgd door Elle Dansé. Hier kunnen alle kinderen aan meedoen om hun spieren los te maken. Om 18.00 uur klinkt het startschot voor de jongste lopertjes. De prijsuitreiking voor de jeugd is gezamenlijk om 18.35 uur. Voor alle kinderen is er een mooie herinnering in de vorm van een medaille. Daarna start om 19.00 uur de 5 en 10 kilometer. Als iedereen over de finish is, iets na 20.00 uur, vindt de prijsuitreiking plaats. Zoals altijd zullen daarbij ook de snelste man en vrouw uit Wijhe ludiek worden gekroond tot Koning en Koningin.

Warming-up De spieren opwarmen met Ellen Dansé ! 17:45 Start
Jeugd t/m 6 jaar VAN GURP BOUWMARKT600 meter 18:00 Start
Jeugd 7 t/m 9 jaar YGDRASIL1200 meter 18:10 Start
Jeugd 10 t/m 12 jaar BREIJN1800 meter 18:20 Start
Dames/Heren STEGEMAN 5 km prachtig door Wijhe 19:00 Start
Dames/Heren NORMEC DUMEA 10 km rondom Wijhe 19:00 Start

Klik op de hyperlink bij de categorie en je krijgt de route te zien.

Sport en gezelligheid horen bij elkaar. Kom dus vooral naar de Langstraat, ook als u niet meedoet. De deelnemers, jong en oud, zullen uw aanmoedigingen zeker waarderen! Bij de start/finish en ook langs de route is muziek aanwezig. Speaker Daan Koerhuis zal het publiek op de hoogte houden van het verloop van de wedstrijden. Na afloop is er volop gelegenheid om gezellig na te praten bij de horecagelegenheden in de Langstraat.

Vragen
Mocht je een vraag hebben dan kun je een mail sturen naar de organisatie: koningsloopwijhe@gmail.com

LET OP: Wijziging locatie vuurwerk Koningsdag.

20 april 2024

Normaal gesproken wordt het vuurwerk op Koningsdag altijd ontstoken in het park bij Het Weijtendaal. Echter dit jaar hebben ooievaars besloten een nest te maken in een boom die in het afsteekgebied staat. Aangezien de ooievaar een beschermde diersoort is hebben wij in nauw overleg met de vuurwerkleverancier, de provincie Overijssel en de gemeente Olst-Wijhe besloten het ontsteken van het vuurwerk... lees meer


Rabo clubsupport 2023: Steun het Verenigd Comité Wijhe

03 september 2023

De leden van de Rabobank Salland kunnen weer hun stem uitbrengen m.b.t. de Rabo Clubsupport actie 2023. Wij (het Verenigd Comité Wijhe) mogen daar ook aan mee doen en elke stem is geld waard.

Dit jaar bestaat het Verenigd Comit Wijhe 75 jaar.
Burgemeester Yvonne van Mastrigt heeft daarom op 15 juni namens het Koninklijk Huis de Koninklijke Oranjewimpel aan ons uitgereikt als blijk... lees meer


Oranjewimpel voor jubilerend Verenigd Comité Wijhe

19 juni 2023

Op donderdag 15 juni heeft burgemeester Yvonne van Mastrigt de Oranjewimpel uitgereikt aan de voorzitter van het Verenigd Comité Wijhe, Bernardien Marskamp-van Aperlo. Zij overhandigde de wimpel na afloop van de premiere van de documentairefilm "Olst-Wijhe viert de Vrijheid" in De Logtenberg op de Boerhaar.

In 1948 werden (op initiatief van de toenmalig burgemeester Tellegen) de twee... lees meer


Dodenherdenking 2023

08 mei 2023

Na een drukbezochte bijeenkomst in de Nicolaaskerk, die samengesteld was door oecumenische taakgroep en het Verenigd Comité Wijhe met o.a. de medewerking van muziekgroep Blend, leerlingen van de Capellenborg en een afvaardiging van de huidige bewoners van de voormalige Rabobank, vertrok de stille tocht voorafgegaan door de Wijhese Harmonie naar het monument aan de Stationsweg. Langs de route... lees meer


Dodenherdenking 4 mei 2023

01 mei 2023

Om 19.00 uur zal er een bijeenkomst zijn in de Nicolaaskerk die voorbereid is door de oecumenische taakgroep in samenwerking met het Verenigd Comité Wijhe, met als thema "Leven met oorlog". Leerlingen van de Capellenborg en een afvaardiging van de huidige bewoners van de oude Rabobank zullen een bijdrage leveren.
(Indien u niet in de Nicolaaskerk aanwezig kunt zijn, dan kunt u de... lees meer